Andere producten

Campagnes, acties en spellen

Attacom heeft een uitgebreid scala aan sympathieke, slimme verkeersacties die per direct inzetbaar zijn.

 • Val op Shop – Fietsen in het donker zonder licht? De kans op een ongeluk schiet omhoog. Veel fietsers staan er niet bij stil en wagen zich op goed geluk in het verkeer. Hoogste tijd voor extra aandacht gedurende de donkere maanden. Niet met een tik op de vingers maar juist met de duim omhoog.
 • We(l) bellen! – Wat is de grootste ergernis van fietsers? Een veel gehoord antwoord is: wielrenners zonder fietsbel. Naast het feit dat fietsers het als vervelend ervaren, is het natuurlijk ook gevaarlijk.
 • Mobiel zonder mobiel – Super gevaarlijk: appen of bellen in het verkeer. Niet alleen in de auto, ook op de fiets. De verleiding is oh zo groot.
 • Spiegeltje, spiegeltje op mijn fiets zonder mij zie je… – Fietsen houdt je gezond en vitaal. Dit geldt vooral voor senioren. Daarom moeten we ervoor zorgen dat ouderen zich veilig voelen op de fiets en zich ook veilig blijven gedragen.
 • Beschermd achterop! – Even snel achterop de fiets. En dan… een voetje tussen de spaken. Je moet er toch niet aan denken? Het team van ‘Beschermd Achterop’ zorgt ervoor dat fietsplezier ook echt leuk blijft.
 • Olifantenpaden – Een olifantenpad. In het Engels een ‘Lane of Desire’. Een paadje van verlangen. De plek waar mensen eigenlijk liever lopen of fietsen. Waar liggen de olifantenpaden in uw gemeente? Waarom zou u dat willen weten en wat kunt u daarmee?
 • Trappen naar de baas – De actie ‘Trappen naar de baas!’ richt zich op forenzen. En nog specifieker: op mensen die al heel vaak naar het werk fietsen en daarmee het goede voorbeeld geven. Of het nu zomer of winter is. Zij trappen altijd naar de baas. Zij zijn de bikkels. De helden die we willen belonen.

Veilig Verkeer Nederland (VVN); Iedereen veilig over straat. Dat is waar we het voor doen. Wij helpen mensen en organisaties om zelf, heel makkelijk, een bijdrage te leveren om het verkeer veiliger te maken.

 • Buurtacties
 • Brochure VVN Veilig lopen en fietsen – Deze brochure informeert mensen die net in Nederland leven over het verkeer in ons land. U krijgt hierin uitleg over hoe u veilig te voet of op de fiets aan het verkeer kunt deelnemen. De brochure brengt de belangrijkste regels in beeld. De toelichting is in het Arabisch, Engels, Frans en Tigrinya.

TeamAlert; is de jongerenorganisatie die jou uitdaagt slimme keuzes in het verkeer te maken, zodat jij altijd veilig onderweg bent.

Squla heeft in samenwerking met ANWB speciale verkeersquizzen ontwikkeld. De quizzen sluiten aan op de belevingswereld van kinderen en zijn ondersteund met leuke illustraties. De quizzen zijn voor de doelgroep peuters t/m groep 8.

Maak een punt van nul is een aanpak met één ultiem doel: nul vermijdbare verkeersslachtoffers in de provincie Zuid-Holland. Your move naar nul van start. Met de lancering van de campagneclip is het project Your Move naar Nul van start gegaan.

Wil je MONO doorvoeren in je organisatie dan kan continue zichtbaarheid van MONO daar zeker bij helpen. MONO-zakelijk biedt een complete toolkit voor jou als werkgever. Zoals praktische tips en promotiematerialen, een overzicht met aanbod op het gebied van techniek en trainingen (workshops, simulaties etc.) om je medewerkers te ondersteunen en te inspireren.

Korte lessen

Van Schijndeladvies; is een adviesbureau op het gebied van verkeer en vervoer (mobiliteit), waar u zich snel thuis zult voelen. Succes = willen & doen.

 • Edukar – Spelenderwijs wordt kennis gemaakt met kleuren, vormen, verkeersborden en een verkeersplein. Met loopfietsjes wordt een rol voor het rijdend verkeer weggelegd en voetgangers maken een wandeling over het verkeersplein en ontdekken ook de nodige verkeerssituaties.

Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV): heeft tot doel de verkeersveiligheid in Noord Nederland te vergroten door verkeersonderwijs aan alle weggebruikers in alle leeftijdscategorieën te bevorderen en te verzorgen.

 • Virtual Reality Dode Hoek – Met VR-brillen kunt u de risico’s van de dode hoek op een veilige manier ervaren, zowel vanuit het perspectief van de fietser als vanuit het perspectief van de vrachtwagenbestuurder. Bezoekers krijgen op speelse wijze een belangrijke verkeersveiligheidsboodschap mee van twee SBV-docenten.

Attacom heeft een uitgebreid scala aan sympathieke, slimme verkeersacties die per direct inzetbaar zijn.

 • Mobiel zonder mobiel (aanpak scholen) – De campagne Mobiel zonder Mobiel maakt mensen bewust van dit (levensgevaarlijke) gedrag. Op verzoek van verschillende gemeenten en scholen heeft Attacom een educatieve, leuke, klassikale aanpak ontwikkeld voor de interventie ‘mobiel zonder mobiel’.

Tools

Verkeersveiligheid Groep Nederland: heeft als missie om het Nederlandse verkeer veiliger te maken. Dit doen zij als hét instituut voor veilige en duurzame mobiliteit vanuit Rijvaardigheidscentrum Lelystad én op locatie.

 • SafetyScanner – maakt inzichtelijk wat de oorzaak is van onveilig rijgedrag en schadelast. Toekomstige veiligheidsrisico’s worden zichtbaar die bij traditionele onderzoeken verborgen blijven. Hierdoor is een preventieve aanpak mogelijk. De SafetyScanner geeft toepasbare oplossingen die zelf zijn uit te voeren of door een externe preventie partner.