Kenniscatalogus

Publicatiedatum 21-03-2024
Uitgever TeamAlert

Muurvast

Groepsdruk beïnvloedt jongeren in verkeersveiligheid. Project Muurvast bevordert weerbaarheid tegen groepsdruk door spellen, opdrachten en het ontwikkelen van ‘gouden tips’.

Publicatiedatum 11-12-2023
Uitgever Responsible Young Drivers

Fietsverlichting

Fietsverlichtingscampagne tijdens spits: Team bevordert bewustwording over fietszichtbaarheid, geeft gratis lampjes aan fietsers zonder verlichting. Uitgevoerd in donkere herfstspitsen voor optimale impact op veiligheid.

Copyright Stand Up For Your Ride
Publicatiedatum 11-12-2023
Uitgever VeiligheidNL

Stand up for your ride

Workshop voor jongeren die de verkeersveiligheid bevordert. Deelnemers leren elkaar aanspreken op risicovol rijgedrag, met focus op gedeelde verantwoordelijkheid van bestuurder en passagier. Na 1,5 uur hebben ze praktische handvatten.

Publicatiedatum 11-12-2023
Uitgever CRT Raalte

E-bike informatiedagen voor senioren Gemeente Raalte

De E-bike infodagen voor senioren zijn dagen waarop informatie en praktische fietsoefeningen worden aangeboden aan 10-20 senioren die een E-bike gebruiken of willen gaan gebruikten.

Publicatiedatum 05-10-2023
Uitgever Responsible Young Drivers

Crashtest

Crashtest-campagne: Simuleert veilig frontale botsingen met jongeren op stoelen, onthult gevolgen van geen gordel bij verschillende snelheden (40-50 km/u). Meet reactiesnelheid en benadrukt veilig rijden met uitleg over gordels en airbags

Publicatiedatum 29-09-2023
Uitgever VeiligheidNL

Fight Your Inner Monkey

Fight Your Inner Monkey heeft tot doel jongeren in de leeftijd van 15 tot 18 jaar bewuster te maken van de aanwezigheid en invloed van groepsdruk.

Publicatiedatum 20-09-2023
Uitgever Veilig Verkeer Nederland

Remweg op de fiets

Les rond remwegen en stopafstanden. Na een theoretisch gedeelte gaan leerlingen praktisch aan de slag met het opmeten van hun eigen stopafstand bij verschillende snelheden.

Publicatiedatum 20-04-2023
Uitgever Groeien met die Fiets en BYCS

START Fietsen

START fietsen leert kinderen van 2-6 jaar fietsen op kinderopvang of school. Belangrijk element is dat ouders/verzorgers hierbij nadrukkelijk worden betrokken. Voor een periode van 3-6 maanden krijgen de peuteropvang of groepen

Publicatiedatum 16-02-2023
Uitgever ANWB

ANWB Streetwise Verkeersplein

Op een Streetwise Verkeersplein kunnen kinderen in een veilige omgeving oefenen met verschillende verkeerssituaties. Met als doel om het verkeersinzicht te vergroten en fietsvaardigheden te verbeteren.

Publicatiedatum 07-02-2023
Uitgever ANWB

ANWB Streetwise Praktijk

Praktische en interactieve verkeerslessen voor basisschoolleerlingen, met modules aangepast aan leeftijd. ANWB-instructeurs gebruiken speciaal ontwikkelde materialen om praktijksituaties te simuleren, met focus op veiligheid, autogordels en fietshelmen.

Copyright VVN
Publicatiedatum 16-12-2022
Uitgever Veilig Verkeer Nederland

Nationale VVN Verkeersquiz

De Nationale VVN Verkeersquiz is een interactieve online quiz voor basisschoolleerlingen (groep 7/8) die bewustzijn creëert over verkeersgedrag, risico’s en verkeersregels. Leerlingen bespreken samen de juiste antwoorden voor meer inzicht.

Publicatiedatum 13-12-2022
Uitgever Trafficskills

Blindspot 2K24

Een klassikale les over de dode hoek. De les bestaat uit drie onderdelen: de 10-vragenfilmquiz, rijden met modelvrachtwagen op een maquette en het maken van een rap.