ANWB Streetwise Fietsmasters

Copyright ANWB

ANWB Streetwise Fietsmasters promoot de boodschap dat fietsen leuk en gezond is. Kinderen fietsen echter steeds minder, wat leidt tot verminderde fietsvaardigheid. Het programma biedt praktische fietsvaardigheidstraining voor scholieren.

De Verkeersmaquette

De Verkeersmaquette biedt praktische training voor PrO/VSO-leerlingen die moeite hebben met boekkennis. Het helpt hen essentiële verkeersvaardigheden aan te leren en te herhalen, cruciaal voor zelfstandige deelname aan de maatschappij.

Verkeer de keuze?

Lesprogramma dat focust op keuzes in het verkeer, met aandacht voor groepsdruk en veiligheid. Het benadrukt bewustwording van keuzes, de overwegingen, gevolgen en mogelijke veranderingen met verbeterde feitenkennis.

De Grote Verkeersquiz

Copyright Tref-ik

Interactieve verkeersquiz met individuele voorronden en een theater spektakel. Via vragenlijsten wordt het verkeersinzicht van leerlingen onthuld, waardoor gerichte educatie mogelijk is. Strijd, interactie en kennis staan centraal.

Schoolpleinpakket

Het Schoolpleinpakket is een compleet en compact pakket met praktijkopdrachten voor alle groepen van de basisschool.

Op voeten en fietsen naar school

Actieperiode waarin aandacht besteed wordt aan verkeersveiligheid in de schoolomgeving door ouders te motiveren zoveel mogelijk met hun kinderen lopend of fietsend naar school te komen.

Veilig op de fiets

Pakket dat gericht op veilig fietsen in het algemeen. Praktisch aspecten als een fietscontrole komen aan bod, maar ook theoretische lessen worden aangeboden.

Sterk op reis

Sterk op Reis is een interactieve training voor leerlingen in het speciaal onderwijs (12+). Het behandelt praktische informatie over openbaar vervoer, sociale vaardigheden en weerbaarheid met rollenspellen.

OV4U

Leerlingen van de basisschool en in het voortgezet speciaal onderwijs leren zelfstandig gebruik te maken van het OV. De kinderen leren een keuze te maken voor hun vervoerwijze en hun reis met het OV te plannen.