Muurvast

Groepsdruk beïnvloedt jongeren in verkeersveiligheid. Project Muurvast bevordert weerbaarheid tegen groepsdruk door spellen, opdrachten en het ontwikkelen van ‘gouden tips’.

Traffic Informers

Deze interventie brengt verkeersslachtoffers met blijvend hersenletsel in contact met leerlingen in het voortgezet onderwijs. In een klassikale sessie bespreekt een slachtoffer wat hij of zij heeft meegemaakt.

ANWB Streetwise Fietsmasters

Copyright ANWB

ANWB Streetwise Fietsmasters promoot de boodschap dat fietsen leuk en gezond is. Kinderen fietsen echter steeds minder, wat leidt tot verminderde fietsvaardigheid. Het programma biedt praktische fietsvaardigheidstraining voor scholieren.

Stand up for your ride

Copyright Stand Up For Your Ride

Workshop voor jongeren die de verkeersveiligheid bevordert. Deelnemers leren elkaar aanspreken op risicovol rijgedrag, met focus op gedeelde verantwoordelijkheid van bestuurder en passagier. Na 1,5 uur hebben ze praktische handvatten.

Verkeerslessen AZC en ISK

Voor mensen die nieuw zijn in Nederland worden verkeerslessen op maat aangeboden om de Nederlandse verkeersregels en verkeersborden te leren en deze te kunnen toepassen in het verkeer.

Club voor Geweldige Ideeën – Verkeer

Interventie gebaseerd op Design Thinking. Leerlingen (groep 3-8) worden uitgedaagd in het bedenken en presenteren van ideeën om de schoolomgeving veiliger te maken. Nadruk op burgerschap, creativiteit en verhoogd verkeersbewustzijn.

Van 8 naar 1 (V8N1) – Voortgezet onderwijs

Jongeren evalueren hun risicogedrag, bespreken het met jongerenvoorlichters, beantwoorden quizvragen en sluiten uiteindelijk een deal om zich op de fiets veilig en sociaal te gedragen.

Go Safe uit de Dodehoek VR

Bewustwording rond de dode hoek bij vrachtwagens voor scholieren. De les is deels in de klas en deels praktijk. Met behulp van VR brillen maken leerlingen een vrachtwagenrit.

The Battle

Tijdens The Battle gaan twee teams strijden om de titel: “Baas in het verkeer!”

Kruispunt

Leerlingen discussiëren bij Kruispunt in de setting van een verkeerskruispunt over verkeersveiligheid en afleiding in het verkeer.