Kenniscatalogus

Publicatiedatum 01-01-2022
Uitgever Go Safe

Go Safe uit de Dodehoek VR

Bewustwording rond de dode hoek bij vrachtwagens voor scholieren. De les is deels in de klas en deels praktijk. Met behulp van VR brillen maken leerlingen een vrachtwagenrit.

Publicatiedatum 01-01-2022
Uitgever Veilig Verkeer Nederland

Kilometervreters op de fiets

Project dat stimuleert om in zoveel mogelijk fietskilometers te maken, in competitie met andere groepen. Met leuke beloningen bevordert het project praktijkervaring en plezier in fietsen als aanvulling op schoolverkeerslessen.

Publicatiedatum 01-01-2022
Uitgever TeamAlert

Blikveld

Dit project traint jonge bestuurders in gevaarherkenning en bevordert veilig rijgedrag, waardoor ze bewuster en veiliger deelnemen aan het verkeer.

Copyright TeamAlert
Publicatiedatum 01-01-2022
Uitgever TeamAlert

Escapabel

Escapabel is een online escaperoom waarin teams binnen een tijdslimiet puzzels oplossen. Het omvat verkeersonderwerpen, zoals rijden onder invloed, in de uitdagingen.

Publicatiedatum 23-12-2021
Uitgever Vriese Educatief Maatwerk

De Verkeersmaquette

De Verkeersmaquette biedt praktische training voor PrO/VSO-leerlingen die moeite hebben met boekkennis. Het helpt hen essentiële verkeersvaardigheden aan te leren en te herhalen, cruciaal voor zelfstandige deelname aan de maatschappij.

Publicatiedatum 21-12-2021
Uitgever ZAT Projectenbureau

Straatpraatshow

Theatershow, gericht op verkeersveiligheid rondom scholen. In talkshowstijl bespreekt de presentatrice met scholieren, schoolpersoneel, ouders en buurtbewoners de straatsituatie. De schoolagent, met speurhond en politie Porsche, speelt een actieve rol.

Publicatiedatum 20-12-2021
Uitgever Kragten

MONO Gastles

MONO gastles voor 10-12-jarigen bevordert bewustzijn van veilig fietsen zonder afleiding. Interactieve aanpak laat kinderen zelf redenen bedenken, betrekt ouders met zelfgemaakte MONO geurhangers en promoot sociale norm ‘MONO op de fiets’ met handelingsperspectief ‘stop weg, stap op!

Publicatiedatum 17-12-2021
Uitgever Stichting Bevordering Verkeerseducatie

Rijvaardigheidstraining

De rijvaardigheidstraining voor ervaren bestuurders richt zich op het herkennen van subtiele veranderingen in verkeer en persoonlijke capaciteiten. Het doel is om langdurig verantwoord en met plezier te blijven autorijden.

Publicatiedatum 16-12-2021
Uitgever Cumela

Veilig met (Land)bouwverkeer (VOMOL)

Veilig met (Land)bouwverkeer is een educatief programma waar basisschoolleerlingen samen met AOC-studenten en ondernemers leren veilig om te gaan met (land)bouwvoertuigen via theorie- en praktijklessen.

Publicatiedatum 10-12-2021
Uitgever Go Safe

Go Safe zonder invloed VR

Go Safe zonder invloed VR voor jongeren geeft inzicht in de effecten van alcohol en drugs op verkeersveiligheid. Via virtual reality ervaren ze de gevolgen van onder invloed rijden.

Publicatiedatum 23-11-2021
Uitgever Veilig Verkeer Nederland

VVN Scootmobieltraining

VVN en Ergotherapie Nederland bieden een individuele scootmobieltraining aan, afgestemd op de vervoersbehoefte en verkeersintensiteit. De training richt zich op specifieke vaardigheden voor veilige verkeersdeelname.

Publicatiedatum 22-11-2021
Uitgever Veilig Verkeer Nederland

Doe meer met MONO

Doe meer met MONO, een lespakket van Veilig Verkeer Nederland, bevordert kennis en bewustzijn bij kinderen over de risico’s van telefoongebruik op de fiets. Het introduceert de MONO-norm voor veilig fietsen zonder telefoonafleiding.