Kenniscatalogus

Publicatiedatum 01-06-2015
Uitgever ROV Zuid-Holland

Verkeerskunsten

Verkeerskunsten omvat een programma voor praktische verkeerslessen op het schoolplein en rondom de school.

Publicatiedatum 10-05-2015
Uitgever Stichting Bevordering Verkeerseducatie

Verkeerslessen voor gehandicapten

Verkeerslessen speciaal voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB).

Publicatiedatum 06-03-2015
Uitgever Wim Ummenthum

Alcohol, drugs, medicijnen en verkeer

Informatieve les voor jongeren over de werking van alcohol en drugs en de negatieve gevolgen die het gebruik ervan kan hebben bij verkeersdeelname.

Publicatiedatum 01-01-2015
Uitgever Theatergroep Heer Otto

PATS! BOEM!

Een theatervoorstelling rond het gedrag van jongeren in het verkeer; gekoppeld aan een interactieve les. Bewustwording, verantwoordelijkheid en gedragskeuzes maken staan centraal.

Publicatiedatum 01-01-2015
Uitgever Fietsersbond

Fietsinformatiedag senioren

De Fietsinformatiedag voor senioren is gericht op de verbetering van de veiligheid en bevordering van het fietsgebruik van de senioren.

Publicatiedatum 01-01-2015
Uitgever Malmberg en de ANWB

Let’s go!

Verkeerslesmethode voor alle groepen van de basisschool. Leerlingen volgen interactieve, klassikale lessen met video’s, foto’s en interactieve animaties.

Publicatiedatum 01-01-2015
Uitgever Bokabox

Bokabox

Leskist voor leerlingen van het basisonderwijs waarmee zij kennismaken met de voor hen belangrijkste verkeersborden en wordt de systematiek van de verkeersboden duidelijk.

Publicatiedatum 01-01-2015
Uitgever Uitgeverij Online Klas

Onlineklas Verkeer

Digitale verkeersmethode die zich richt op alle groepen in het basisonderwijs. Doel: veilig gedrag van de leerling in het verkeer en in zijn leefomgeving.

Publicatiedatum 01-01-2014
Uitgever Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe

Thuisblijven hoeft niet, ga wijs op weg!

Brochure om ouderen te informeren over de mogelijkheden om op een veilige manier aan het verkeer te blijven deelnemen. Met informatie over vervoersmiddelen, verkeersregels en gezondheidstips.

Publicatiedatum 01-01-2014
Uitgever Mobycon

OV4U

Leerlingen van de basisschool en in het voortgezet speciaal onderwijs leren zelfstandig gebruik te maken van het OV. De kinderen leren een keuze te maken voor hun vervoerwijze en hun reis met het OV te plannen.

Publicatiedatum 01-01-2014
Uitgever TeamAlert

Witte Waas

Witte Waas is een voorlichtingsproject waarbij medewerkers jongeren aanspreken over drugsgebruik in het verkeer. Het project, geschikt voor 18-24-jarigen, vindt plaats op indoorevenementen zoals discotheken en outdoorevenementen zoals festivals.

Publicatiedatum 01-01-2014
Uitgever Veilig Verkeer Nederland

Op voeten en fietsen naar school

Actieperiode waarin aandacht besteed wordt aan verkeersveiligheid in de schoolomgeving door ouders te motiveren zoveel mogelijk met hun kinderen lopend of fietsend naar school te komen.