Kenniscatalogus

Publicatiedatum 01-01-2020
Uitgever Responsible Young Drivers

ROAD SAFETY DAYS

RYD introduceert de Road Safety Days om kennis over afleiding, alcohol en drugs in het verkeer naar klaslokalen te brengen. Campagneteams delen gedurende drie dagen ervaringen met 3D-simulaties en virtual reality.

Publicatiedatum 01-01-2020
Uitgever Podium Bureau voor educatieve communicatie bv

Trammenland

Trammenland is een online lesmodule waarin leerlingen veilig leren omgaan met de tram. Want de tram is een bijzondere verkeersdeelnemer met eigen regels en kenmerken.

Publicatiedatum 01-01-2020
Uitgever Responsible Young Drivers

3D Afleiding Car (klassikaal)

3D-Afleiding Car klasicaal is een educatief programma waar leerlingen de effecten van afleiding achter het stuur in een VR-simulator ervaren, inclusief risicopitch en Distracted Driving Game.

Publicatiedatum 01-01-2020
Uitgever Chauffeursvereniging Friesland

Veilig Verkeer Project

Leerlingen krijgen verkeersles in opvallende gele trucks van de Chauffeursvereniging. Met interactieve lessen en professioneel filmmateriaal leren ze over verkeerssituaties, dode hoeken en hoe ze zichtbaar blijven voor chauffeurs.

Publicatiedatum 29-11-2019
Uitgever Go Safe

Go Safe zonder invloed

Met Go Safe zonder invloed krijgen jongeren van 13 tot 18 jaar informatie over de werking van alcohol en drugs en de negatieve gevolgen die het gebruik ervan kan hebben voor de verkeersdeelname.

Publicatiedatum 13-08-2019
Uitgever Veilig Verkeer Nederland

VVN Het Nieuwe Fietsen

Tijdens de VVN Opfriscursus ‘Het Nieuwe Fietsen’ gaan senioren aan de hand van foto’s, opdrachten en filmpjes het gesprek met elkaar aan. Dit gebeurt op basis van de onderwerpen ‘plaats op de

Publicatiedatum 12-02-2019
Uitgever Veilig Verkeer Nederland

VVN Verkeersmethode

De VVN Verkeersmethode biedt voor groep 1 t/m groep 8 al het lesmateriaal dat nodig is om kinderen veilig aan het verkeer te laten deelnemen.

Publicatiedatum 01-01-2019
Uitgever Terra Next

Trainingsdag Landbouwverkeer

Trainingsdag Landbouwverkeer is een training die 1 dag(deel) duurt en wordt verzorgd door Terra Next.

Publicatiedatum 01-01-2019
Uitgever Responsible Young Drivers

3D Afleiding Bike (Klassikaal)

3D-Afleiding Bike klassikaal biedt leerlingen een Virtual Reality-ervaring met de Oculus Rift bril, waarbij ze de negatieve effecten van afleiding op de fiets kunnen ervaren. Het programma omvat een Distraction game en Afleidingsquiz, gericht op risicoperceptie en begrip van de impact van afleiding.

Publicatiedatum 01-01-2019
Uitgever Stichting Bevordering Verkeerseducatie

ADAS Voorlichting en training

Training en evenement om gebruikers van ADAS-systemen bewust te maken van hun functionaliteit, het bevorderen van hun gebruik en het wijzen op mogelijke risico’s. Geschikt voor zakelijke en particuliere bestuurders.

Publicatiedatum 01-01-2019
Uitgever Go Safe

Go Safe zonder afleiding VR

Afleiding veroorzaakt meer verkeersongelukken, vooral onder jongeren door smartphonegebruik. Go Safe motiveert leerlingen om veilig gedrag te kiezen, waardoor ze hun eigen veiligheid bevorderen.

Publicatiedatum 01-01-2019
Uitgever Team Alert

The Day After

The Day After is een educatief project waarin jongeren middels een escaperoomformat getraind worden in het vertonen van zelfcontrole.