Kenniscatalogus

Publicatiedatum 01-01-2013
Uitgever Prorail

PazzUp

PazzUp confronteert onderbouwleerlingen met gevolgen van gevaarlijk spoorweggedrag om hun houding te veranderen en spoorongevallen en vandalisme te verminderen.

Publicatiedatum 01-01-2013
Uitgever Bokabox

Bokabox Bordenkwartet

Kwartet over verkeersborden voor kinderen vanaf groep 3. Door een extra spelregel worden kinderen gemotiveerd de betekenissen van de borden te kennen.

Publicatiedatum 01-01-2013
Uitgever Go Safe

SinT (Senior in Traffic)

Deze cursus brengt de verkeerskennis en praktische rijvaardigheid van oudere rijbewijsbezitters weer up-to-date.

Publicatiedatum 01-01-2013
Uitgever Go Safe

Verkenning school-thuis route

Via een mix van theorielessen en praktijkinstructie worden middelbare scholieren bewust gemaakt van de verkeersveiligheid risico’s tijdens de school-thuis route en hoe hier mee om te gaan.

Publicatiedatum 01-01-2013
Uitgever Trafficskills

Trafficskills verkeerscarrousel

Totaalprogramma voor de onderbouw van het vo gericht op verkeerskennis, verkeersvaardigheden en risicoperceptie. Ook is er aandacht voor het verbeteren van de houding in het verkeer, groepsdruk en eigen verantwoordelijkheid.

Copyright RYD
Publicatiedatum 01-01-2012
Uitgever Responsible Young Drivers

BOBsport

Bij BOBsport bezoekt het RYD-campagneteam sporttoernooien en sportkantines om aandacht te vragen voor het rijden onder invloed via de BOB-afspraak en de nuchtere bestuurder te belonen.

Publicatiedatum 01-01-2012
Uitgever Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg

Schoolroute.nl

Schoolroute.nl betrekt leerlingen van groep 7 en 8 en de eerste klas van het voortgezet onderwijs bij het analyseren van hun school-thuisroute. Ze identificeren gevaarlijke punten en worden zich bewust van verkeersrisico’s.

Publicatiedatum 01-01-2012
Uitgever Responsible Young Drivers

Lespakket Sleutel tot Veilig Verkeer

Lespakket waarin toekomstige bestuurders op een interactieve manier kennis maken met verkeersveiligheid. De onderwerpen rijden onder invloed komen via voorlichting, een parcours en via rollenspellen aan de orde.

Publicatiedatum 01-01-2012
Uitgever SOAB

E-Bike training SOAB

E-biketraining met als doel het vergroten van een veilige verkeersdeelname van ouderen op e-bike. De training bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel.

Publicatiedatum 01-01-2012
Uitgever ROV Zuid-Holland

Voortgezet Fietsvaardig

Module rond veilig fietsen voor eerstejaars op het voortgezet onderwijs. aan bod komen onderwerpen zoals fietsen met een mobiel, in een groep en bij haast. Leerlingen krijgen praktisch oefeningen en bespreken ervaringen.

Publicatiedatum 01-01-2010
Uitgever Tjinco bv

Leer in het Verkeer

Verkeerseducatieprogramma voor peuters en kleuters met Dick Bruna illustraties. Het speelse en herkenbare programma bereidt kinderen voor op hun deelname aan het verkeer. Met tips voor leerkrachten en ouders.

Publicatiedatum 01-01-2010
Uitgever TeamAlert

Kruispunt

Leerlingen discussiëren bij Kruispunt in de setting van een verkeerskruispunt over verkeersveiligheid en afleiding in het verkeer.