
Voortgezet Fietsvaardig
Module rond veilig fietsen voor eerstejaars op het voortgezet onderwijs. aan bod komen onderwerpen zoals fietsen met een mobiel, in een groep en bij haast. Leerlingen krijgen praktisch oefeningen en bespreken ervaringen.

Schoolroute.nl
Schoolroute.nl betrekt leerlingen van groep 7 en 8 en de eerste klas van het voortgezet onderwijs bij het analyseren van hun school-thuisroute. Ze identificeren gevaarlijke punten en worden zich bewust van verkeersrisico’s.

Studio Rotonde
In deze interventie worden jongeren bewust gemaakt van hun gedrag en kwetsbaarheid in het verkeer. In 3 verschillende onderdelen worden onveilige verkeerssituaties behandeld. Op basis hiervan maken leerlingen een strip.

Case 101 Crash Investigation
Programma om VMBO’ers bewust te maken van de gevaren van verkeersdeelname. Aan de hand van een ‘case’ actief werken ze de toedracht van een verkeersongeval uit.

Kapot van Jou!
De theatervoorstelling over drie jongeren die lol maken en grenzen onderzoeken. Aansluitend aan de voorstelling volgt een nagesprek.

Kruispunt
Leerlingen discussiëren bij Kruispunt in de setting van een verkeerskruispunt over verkeersveiligheid en afleiding in het verkeer.

Zeven Sloten
Educatieve cabaretvoorstelling voor jongeren over gedrag en verkeer(sveiligheid). Aansluitend aan de cabaretvoorstelling vindt een forumdiscussie plaats.

Veilig uitgaan = veilig thuiskomen
Een clinic en theatervoorstelling voor jongeren belicht alcoholgebruik in uitgaans- en sportsettings versus verkeersdeelname. Het focust op eigen verantwoordelijkheid, persoonlijke normen, en het aanspreken op risicovol gedrag.

Verkeerslessen AZC en ISK
Voor mensen die nieuw zijn in Nederland worden verkeerslessen op maat aangeboden om de Nederlandse verkeersregels en verkeersborden te leren en deze te kunnen toepassen in het verkeer.

VRO-Risico
Motor- en bromfietsrijopleiding: Focus op risicobewustzijn, praktijkrit en theorie voor tijdige reactie op verkeersrisico’s. Twee SWOV-onderzoeken tonen positieve gedragsaanpassingen na de training aan

ROSO (Rijden onder Specifieke Omstandigheden)
De ROSO-training, voor aspirant-rijbewijshouders vanaf 16,5 jaar, biedt ervaring met gevaarlijke verkeerssituaties en noodsituaties, zoals remmen op verschillende wegdekken, noodstops en remmen met uitwijken.

Scootmobieltraining
Deze cursus omvat theorie-onderricht, praktijkles met bijzondere verrichtingen en een praktijkrit in het verkeer.